Tysk-norsk ordbok

Vår tysk-norske ordbok er gratis og tilgjengelig for alle, til envher tid. Bruk ordboken til å oversette fra norsk til tysk eller fra tysk til norsk. DinOrdbok serverer deg søkeresultatet med synonymer, avledede ord, uttale, definisjoner og eksempler på bruk. I tillegg til å oversette mellom Norsk og tysk kan du oversette mellom hele 24 andre språk. Du finner alle språkene i rullgardinen til venstre i søkefeltet.

Den tysk-norske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett med flest oppslag, som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 55 355 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Det tyske språket

Tysk er et vestgermansk språk som tales i Tyskland, Østerrike, Sveits, Luxembourg, Liechtenstein, samt deler av Belgia, Nederland, Frankrike, Italia og Danmark, og store minoriteter i Øst-Europa og andre land omkring i verden. Tysk er det største vestgermanske språket i Europa, og det nest største, etter engelsk på verdensbasis. Som verdensspråk ligger det på 11.-plass. Det har 100 millioner morsmålsbrukere, og 20 millioner fremmedspråksbrukere.

Hvor snakkes dette språket?

Kartene under viser hvor disse språkene snakkes i verden. Bruk DinOrdbok til å lære deg språkt du alltid har hatt lyst til å lære deg, ikke bare når du studerer, men også når du er på farten. Lag en snarvei på skrivebordet på din telefon, så har du ordboken lett tilgjengelig når du er ute å reiser.

Tyskland

Tysk

Det tyske språkområde i Mellom-Europa etter midten av det 20. århundre. Områder hvor tysk ikke har offisiell status eller hvor det er et minoritetsspråk, er vist i lyseblått. Tysk snakkes hovedsaklig i Tyskland, Østerrike, Sveits, Luxembourg, Liechtenstein, Frankrike, Belgia, Ungarn, Italia, Polen, Tsjekkia og Danmark. Kartet under illustrerer.

Norsk og Nynorsk på kartet

Norsk

Kartet over viser norge og hvor alle de norske språkformene brukes. Norge, Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen.

Hvorfor lære tysk?

Det grunnleggende sørsmålet er kanskje hvorfor du bør lære et nytt språk? For å kunne kommunisere med de som snakker språket og fordi det vil være nyttig for deg når du skal forstå andre mennesker, deres kulturelle bakgrunn og deres tenkemåte. Det gir deg fordeler når du skal søke jobb og det er morsomt! Tysk er et meget innflytelsesrik språk fordi det snakkes av folk som bor i det økonomiske sterke landet Tyskland, men også imange andre land. Tysk er det nest største vestgermanske språket, etter engelsk, og har 100 millioner morsmålsbrukere, og 20 millioner fremmedspråks brukere. Å lære et nytt språk kan hjelpe deg og åpne muligheter du ikke trodde var mulig! Trenger du noen flere grunner til at det er en god idé å tysk?

Noen lærer språk fortere enn andre. Noen har det bare i seg og husker ting lettere enn andre. DinOrdbok hjelper deg å finne oversettelsen av ord, synonymer, antonymer, uttale, avledede ord, eksempler på bruk, beskrivelse og mye mer. Alt dette vil hjelpe deg i å mestre det språket du alltid har ønsket å lære.

Så, hvor starter man egentlig når man skal lære et nytt språk? Den vanlige måten å begynne på er med et språkkurs, i Norge eller i det landet der språket snakkes. En ordbok burde bli din beste venn. DinOrdbok vil være til stor hjelp for fremgang i din reise på å lære et nytt språk når du gjør leksene dine eller når du gjøre oppgaver i undervisningen. Husk at man aldri blir utlært, det vil alltid være noe nytt du kan lære deg, også på ditt morsmål. Dersom vi legger sammen alle faguttrykk, tekniske termer, samt gamle ord og ord fra ulike dialekter, i tillegg til alle ordene i ordboken, så blir det godt over 500 000 ord i et språk. Men man trenger bare å kunne en brøkdel av disse for å forstå og gjøre seg forstått.

Det er enighet om at den beste måten å lære et språk på er å bo i det landet, hvor det språket du vil lære er morsmål. Grunnleggende gramatisk opplæring vil hjelpe deg på vei og forhindre at du venner deg til å snakket feil. Enkle regler og unntak i gramatikken til et språk kan gjøre den store forskjellen på om du blir tatt for å være en innfødt eller ikke når du snakker med de som har språket som morsmål.

Bli med!

Vi jobber hele tiden med å legge til nye ord og oversettelser i tysk-norsk ordbok. Men vi trenger din hjelp! Bli med å lage det oppslagsverket på nett med flest tysk-norske- og engelsk-norske oversettelser. Alle hjelpe til! Logg på med din Facebook-, Twitter-, Google- eller Microsoft-kontoen din og du kan delta ved å legge til nye ord og oversettelser. Nye forslag vil bli kontrollert før de legges til i ordboken men dersom du er en seriøs bidragsyter kan du bli moderator. Som moderator vil dine bidrag og endringer automatisk legges til i ordboken. Ønsker du å være anonym kan du også være det. Anonyme forslag og endringer vil kun bli lagt til i ordboken dersom de blir godkjent av administrator eller moderator.

For å opprettholde vårt slagord: Flest oppslag! trenger vi alt den hjepen vi kan få. Så hva venter du på?

Nylige oversettelser

Listen under vister de siste endringene i tysk-norsk ordbok. Nye ord som blir lagt til av anonyme og registrerte brukere vises kun i ordboken etter at de har blitt godkjent av en administrator eller moderator. Vil du bli moderator? Vi trenger den hjelpen vi kan få. Kontakt oss i dag!

Tysk
Norsk (Bokmål)
2019-03-27 10:48:05
2019-01-07 10:48:47
2018-12-27 12:49:09
2018-12-23 21:45:36
2018-11-23 11:32:48

Fremdrift i tysk-bokmål ordbok

Fremdriftslinjen nedenfor viser hvor mange ord i tysk-bokmål ordbok som er oversatt.

100% (55 355 oversatt av 55 355 totalt)