Nynorsk-norsk bokmål ordbok

Vår nynorsk-bokmål ordbok er gratis og tilgjengelig for alle, til envher tid. Bruk ordboken til å oversette fra bokmål til nynorsk eller fra nynorsk til bokmål. DinOrdbok serverer deg søkeresultatet med synonymer, avledede ord, uttale, definisjoner og eksempler på bruk. I tillegg til å oversette mellom bokmål og nynorsk kan du oversette mellom hele 24 andre språk. Du finner alle språkene i rullgardinen til venstre i søkefeltet.

Nynorsk-Bokmål-ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett med flest oppslag, som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 118 221 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Det nynorske språket

Nynorsk er et offisielt språk i Norge i tillegg til Bokmål og Samisk. Nynorsk ble laget av Ivar Aasen på midten av 1900 tallet for å laget et alternativ til det danske språket som var det vanlige på den tiden. Den offisielle standaren for Nynorsk som ble dannet på den tiden har blitt endret betydelig og det er bare en liten brøkdel av befolkningen som snakker det oprinnelige språket den dag i dag. I dag er alle nødt til å lære seg Nynorsk på skolen. Noen politiske partier har foreslått at det skal være valgfritt, men de har foreløpig ikke fått gjennomslag for dette.

Det Nynorske alfabetet

Hvor snakkes disse språkene?

Kartene under viser hvor disse språkene snakkes i verden. Bruk DinOrdbok til å lære deg språkt du alltid har hatt lyst til å lære deg, ikke bare når du studerer, men også når du er på farten. Lag en snarvei på skrivebordet på din telefon, så har du ordboken lett tilgjengelig når du er ute å reiser.

Norsk Bokmål vs Nynorsk

På kartet under ser du en oversikt over hvor det snakkes nynorsk i Norge. I de feltene som er markert rødt snakker de Bokmål. De feltene som er markert grå er nøytrale, mens i de feltene som er markert blå snakker de Nynorsk.

Bokmål og Nynorsk på kartet

Norsk

Kartet over viser norge og hvor alle de norske språkformene brukes. Norge, Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen.

Bli med!

Vi jobber hele tiden med å legge til nye ord og oversettelser i nynorsk-bokmål ordbok. Men vi trenger din hjelp! Bli med å lage det oppslagsverket på nett med flest nynorsk-bokmål- og bokmål-nynorsk oversettelser. Alle hjelpe til! Logg på med din Facebook-, Twitter-, Google- eller Microsoft-kontoen din og du kan delta ved å legge til nye ord og oversettelser. Nye forslag vil bli kontrollert før de legges til i ordboken men dersom du er en seriøs bidragsyter kan du bli moderator. Som moderator vil dine bidrag og endringer automatisk legges til i ordboken. Ønsker du å være anonym kan du også være det. Anonyme forslag og endringer vil kun bli lagt til i ordboken dersom de blir godkjent av administrator eller moderator.

For å opprettholde vårt slagord: Flest oppslag! trenger vi alt den hjepen vi kan få. Så hva venter du på?

Nylige oversettelser

Listen under vister de siste endringene i nynorsk-bokmål ordbok. Nye ord som blir lagt til av anonyme og registrerte brukere vises kun i ordboken etter at de har blitt godkjent av en administrator eller moderator. Vil du bli moderator? Vi trenger den hjelpen vi kan få. Kontakt oss i dag!

Norsk (Nynorsk)
Norsk (Bokmål)
2019-03-06 11:47:23
2019-01-07 10:46:01
2019-01-07 10:43:20
2018-12-17 10:54:39
2018-11-27 09:05:31

Fremdrift i nynorsk-bokmål ordbok

Fremdriftslinjen nedenfor viser hvor mange ord i nynorsk-bokmål ordbok som er oversatt.

98% (118 221 oversatt av 120 080 totalt)