Norsk-svensk ordbok

Vår norsk-svenske ordbok er gratis og tilgjengelig for alle, til envher tid. Bruk ordboken til å oversette fra norsk til svensk eller fra svensk til norsk. DinOrdbok serverer deg søkeresultatet med synonymer, avledede ord, uttale, definisjoner og eksempler på bruk. I tillegg til å oversette mellom Norsk og svensk kan du oversette mellom hele 24 andre språk. Du finner alle språkene i rullgardinen til venstre i søkefeltet.

Den norsk-svenske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett med flest oppslag, som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 64 367 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Det svenske språket

Svensk er et nordgermansk språk, som snakkes av rundt 8,7 millioner mennesker over hele verden, hovedsakelig i Sverige og deler av Finland, hvor det jurdisk står likt med finsk. Det er i stor grad gjensidig forståelige med norsk og dansk. Sammen med de andre nord-germanske språk, er svensk en etterkommer av norrønt, og det vanlige språket blandt de germanske folkene som bodde i Skandinavia i vikingtida. Det er i dag den største av de nordgermanske språkene etter antall som snakker det.

Standard svensk, brukt av de fleste svensker, er det nasjonale språket som utviklet seg fra sentrale svenske dialekter i det 19. århundre og var vel etablert ved begynnelsen av det 20. århundre. Mens distinkte regionale varianter minsket, eksisterer fortsatt eldre rurale dialekter, muntlig og skriftlig språk er enhetlig og standardisert. Noen dialekter avviker betraktelig fra standardspråket i grammatikk og ordforråd, og er ikke alltid gjensidig forståelig med standard svensk. Disse dialektene er begrenset til landsbygda og snakkes primært av et lite antall mennesker med lav sosial mobilitet. Men de er foreløpig ikke truet med utryddelse, slike dialekter har vært i tilbakegang i gjennom det siste århundret, selv om de er godt undersøkt og deres bruk blir ofte oppmuntret av lokale myndigheter.

Hvor snakkes disse språkene?

Kartene under viser hvor disse språkene snakkes i verden. Bruk DinOrdbok til å lære deg språkt du alltid har hatt lyst til å lære deg, ikke bare når du studerer, men også når du er på farten. Lag en snarvei på skrivebordet på din telefon, så har du ordboken lett tilgjengelig når du er ute å reiser.

Svensk

Kartet under viser de største svensktalende områdene. I tillegg til å være det offisielle språket i Sverige, er det noen som har svensk som sekundærspråk i Finland.

Norsk og Nynorsk på kartet

Norsk

Kartet over viser norge og hvor alle de norske språkformene brukes. Norge, Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen.

Bli med!

Vi jobber hele tiden med å legge til nye ord og oversettelser i norsk-svensk ordbok. Men vi trenger din hjelp! Bli med å lage det oppslagsverket på nett med flest norsk-svenske- og svensk-norske oversettelser. Alle hjelpe til! Logg på med din Facebook-, Twitter-, Google- eller Microsoft-kontoen din og du kan delta ved å legge til nye ord og oversettelser. Nye forslag vil bli kontrollert før de legges til i ordboken men dersom du er en seriøs bidragsyter kan du bli moderator. Som moderator vil dine bidrag og endringer automatisk legges til i ordboken. Ønsker du å være anonym kan du også være det. Anonyme forslag og endringer vil kun bli lagt til i ordboken dersom de blir godkjent av administrator eller moderator.

For å opprettholde vårt slagord: Flest oppslag! trenger vi alt den hjepen vi kan få. Så hva venter du på?

Nylige oversettelser

Listen under vister de siste endringene i norsk-svensk ordbok. Nye ord som blir lagt til av anonyme og registrerte brukere vises kun i ordboken etter at de har blitt godkjent av en administrator eller moderator. Vil du bli moderator? Vi trenger den hjelpen vi kan få. Kontakt oss i dag!

Norsk (Bokmål)
Svensk
2019-03-21 11:03:16
2019-03-21 11:03:11
2019-01-11 11:37:41
2018-12-04 08:23:19
2018-12-04 08:22:47

Fremdrift i bokmål-svensk ordbok

Fremdriftslinjen nedenfor viser hvor mange ord i bokmål-svensk ordbok som er oversatt.

75% (64 367 oversatt av 85 287 totalt)