Norsk-engelsk ordbok

Vår norsk-engelske ordbok er gratis og tilgjengelig for alle, til envher tid. Bruk ordboken til å oversette fra Norsk til Engelsk eller fra Engelsk til Norsk. DinOrdbok serverer deg søkeresultatet med synonymer, avledede ord, uttale, definisjoner og eksempler på bruk. I tillegg til å oversette mellom Norsk og engelsk kan du oversette mellom hele 24 andre språk. Du finner alle språkene i rullgardinen til venstre i søkefeltet.

Den norsk-engelske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett med flest oppslag, som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 195 579 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Det engelske språket

Engelsk er et vestgermansk språk som først ble omtalt i tidlig middelalder-England og er nå en globalt språk. Det snakkes som morsmål av majoritetsbefolkningen i flere suverene stater, deriblant Storbritannia, USA, Canada, Australia, Irland, New Zealand og en rekke karibiske nasjoner; og det er et offisielt språk i nesten 60 suverene stater. Det er det tredje mest vanlige innfødte språket i verden, etter mandarin (kinesisk) og spansk. Det er allment lært som andrespråk og er et offisielt språk i EU, mange republikker, FN, som vel som i mange av verdens organisasjoner.

Engelsk brukes som morsmål av rundt 375 millioner mennesker og er i dag det tredje største språket, regnet i antall som bruker dette språket som morsmål, etter mandarin (kinesisk) og spansk. Men når vi kombinerer de som snakker engelsk som morsmål og engelsk som andrespråk er det mest sansynlig det språket som blir snakket mest i verden, muligens etter kinesisk (avhengig av dialekter og hvor fint man skal regne på det). Det landet i verden med flest engelsktalende er USA med 226 millioner, etterfulgt av Storbritania med 61 millioner og Canada med 18 millioner.

Det engelske alfabetet

Det norske alfabetet

Hvor snakkes disse språkene?

Kartene under viser hvor disse språkene snakkes i verden. Bruk DinOrdbok til å lære deg språkt du alltid har hatt lyst til å lære deg, ikke bare når du studerer, men også når du er på farten. Lag en snarvei på skrivebordet på din telefon, så har du ordboken lett tilgjengelig når du er ute å reiser.

Engelsktalende land

Engelsk

Kartet over viser hvor disse språkene snakkes i verden. Mørkeblå viser land der engelsk er offisielt språk eller er nasjonalt språk, og dermed brukes som morsmål av størstedelen av befolkningen. De landene som er merket i en lysere farge er land der engelsk er et offisielt språk, men ikke hovedspråket.

Norsk og Nynorsk på kartet

Norsk

Kartet over viser norge og hvor alle de norske språkformene brukes. Norge, Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen.

Bli med!

Vi jobber hele tiden med å legge til nye ord og oversettelser i norsk-engelsk ordbok. Men vi trenger din hjelp! Bli med å lage det oppslagsverket på nett med flest norsk-engelske- og engelsk-norske oversettelser. Alle hjelpe til! Logg på med din Facebook-, Twitter-, Google- eller Microsoft-kontoen din og du kan delta ved å legge til nye ord og oversettelser. Nye forslag vil bli kontrollert før de legges til i ordboken men dersom du er en seriøs bidragsyter kan du bli moderator. Som moderator vil dine bidrag og endringer automatisk legges til i ordboken. Ønsker du å være anonym kan du også være det. Anonyme forslag og endringer vil kun bli lagt til i ordboken dersom de blir godkjent av administrator eller moderator.

For å opprettholde vårt slagord: Flest oppslag! trenger vi alt den hjepen vi kan få. Så hva venter du på?

Nylige oversettelser

Listen under vister de siste endringene i norsk-engelsk ordbok. Nye ord som blir lagt til av anonyme og registrerte brukere vises kun i ordboken etter at de har blitt godkjent av en administrator eller moderator. Vil du bli moderator? Vi trenger den hjelpen vi kan få. Kontakt oss i dag!

Norsk (Bokmål)
Engelsk
2019-04-16 09:40:04
2019-04-16 09:40:02
2019-04-16 09:39:31
2019-04-16 09:39:10
2019-04-16 09:38:31

Fremdrift i bokmål-engelsk ordbok

Fremdriftslinjen nedenfor viser hvor mange ord i bokmål-engelsk ordbok som er oversatt.

99% (195 579 oversatt av 197 012 totalt)