Dansk-norsk ordbok

Vår dansk-norske ordbok er gratis og tilgjengelig for alle, til envher tid. Bruk ordboken til å oversette fra norsk til dansk eller fra dansk til norsk. DinOrdbok serverer deg søkeresultatet med synonymer, avledede ord, uttale, definisjoner og eksempler på bruk. I tillegg til å oversette mellom Norsk og dansk kan du oversette mellom hele 24 andre språk. Du finner alle språkene i rullgardinen til venstre i søkefeltet.

Den dansk-norske ordboken på DinOrdbok er det oppslagsverket på nett med flest oppslag, som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 62 818 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Det danske språket

Dansk er et nordgermansk språk som snakkes av rundt seks millioner mennesker, hovedsaklig i Danmark o i regionen Sør-Schelswig i Nord-Tyskland, hvor det holder minoritetsspråk status. Det er også betydelige dansktalende miljøer i USA, Canada, Brasil og Argentina. På grunn av innvandring og språkskifte i urbane områder, snakker rund 15-20% av befolkningen på Grønland dansk som sitt hjemmespråk.

Dansk er stort sett innbyrdes forståelig med norsk og svensk. Personer med språkøre fra disse landene kan forstå de andre. Allikevel har studier vist at nordmenn generelt forstår både dansk og svensk bedre enn svenskene og danskene forstår hverandre. Både svensker og dansker forstår norsk bedre enn de forstår hverandres språk.

Dansk

Den dansk-talende verden. Mørkeblå viser regioner de hvor dansk er det offisielle språket. Lyseblå viser regioner hvor språket er i et betydelig mindretall, eller (i tilfelle av Island), undervist som andre eller tredje språk.

Norsk og Nynorsk på kartet

Norsk

Kartet over viser norge og hvor alle de norske språkformene brukes. Norge, Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen.

Bli med!

Vi jobber hele tiden med å legge til nye ord og oversettelser i dansk-norsk ordbok. Men vi trenger din hjelp! Bli med å lage det oppslagsverket på nett med flest dansk-norske- og dansk-norske oversettelser. Alle hjelpe til! Logg på med din Facebook-, Twitter-, Google- eller Microsoft-kontoen din og du kan delta ved å legge til nye ord og oversettelser. Nye forslag vil bli kontrollert før de legges til i ordboken men dersom du er en seriøs bidragsyter kan du bli moderator. Som moderator vil dine bidrag og endringer automatisk legges til i ordboken. Ønsker du å være anonym kan du også være det. Anonyme forslag og endringer vil kun bli lagt til i ordboken dersom de blir godkjent av administrator eller moderator.

For å opprettholde vårt slagord: Flest oppslag! trenger vi alt den hjepen vi kan få. Så hva venter du på?

Nylige oversettelser

Listen under vister de siste endringene i dansk-norsk ordbok. Nye ord som blir lagt til av anonyme og registrerte brukere vises kun i ordboken etter at de har blitt godkjent av en administrator eller moderator. Vil du bli moderator? Vi trenger den hjelpen vi kan få. Kontakt oss i dag!

Dansk
Norsk (Bokmål)
2018-09-30 13:47:07
fx
2018-09-30 13:45:39
2018-06-05 11:50:11
2018-04-29 17:28:13
2018-04-29 17:28:10

Fremdrift i dansk-bokmål ordbok

Fremdriftslinjen nedenfor viser hvor mange ord i dansk-bokmål ordbok som er oversatt.

99% (62 818 oversatt av 63 361 totalt)