Få e-post varsling

Dagens oppdatering: Få e-post-varsling når oversettelsen din har blitt akseptert og lagt til i ordboka. Logg inn og huk av på «La meg vite hva som skjer med mitt forslag». Du kan fortsatt legge til forslag som anonym bruker, men oversettelsene til de registrerte og innloggede brukerne blir prioritert. Ingen forslag blir lagt til i ordboken før de har blitt godkjent av en administrator eller moderator.

e-post-varsling på DinOrdbok
e-post-varsling på DinOrdbok

13. februar 2018

Posted In: Oppdatering

Stikkord: , , , , ,

Leave a Comment

DinOrdbok emigrerer til Norid

I forbindelse med den store relanseringen av DinOrdbok har siden fått norsk statborgerskap og flytter til bokstavelig talt til Norge. Vi går fra .com til .no og feirer det!

 

18. april 2017

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Bli med – Bli moderator!

I den nye utgaven av DinOrdbok kan du få status som moderator. Som moderator vil dine forslag og endringer automatisk bli oppdater i databasen, og vil dermed gå «live» med det samme endringen er foretatt. Som moderator vil du også få tilgang til å godkjenne eller avslå anonyme forslag som er lagt til av brukere som ikke her pålogget. Samt å godkjenne eller avslå forslag av brukere som er pålogget, men som foreløpig ikke har status som moderator.

Hvordan bli moderator?

For å bli moderator må man bevise at man er en seriøs bidragsyter. Dette kan du gjøre ved å logge på og legge til nye ord. Etterhvert som dine seriøse bidrag blir godkjent kan du få satus som moderator. Send oss gjerne en e-post dersom du mener du er kvalifisert. Vi trenger alt den hjelpen vi kan få! Vi anbefaler uansett alle å å logger inn dersom man vil bidra. Å logge på vil øke troverdigheten til forslaget og vil bli prioritert i en lang liste med forslag til nye ord og endringer.

 

 

17. april 2017

Posted In: Backoffice, Ordbok

Stikkord: , , , ,

Leave a Comment

Si hei til det nye!

DinOrdbok har gått igjennom omfattende endringer og er nå lansert i helt ny drakt. Vi har foretatt en totalrenovering av nettsiden! Det nye uttrykket er moderne, mobil- og touch tilpasset. Det er også forenklet med tanke på at de besøkende skal få den beste brukeropplevelsen. Søketiden er optimalisert og vi har gjort det enklere for brukerne å bidra med å legge til nye ord og oversettelser.

Siden har blitt søkemotoroptimalisert og vi håper nå at enda flere finner DinOrdbok gjennom Google og andre søkemotorer. Start å skrive inn ordet du vil oversette i søkefeltet og den nye ordboken vil automatisk komme med forslag til ord. DinOrdbok har også fått et helt nytt forum der språkelskere kan diskutere og stille spørsmål. Også administrator-/moderator-portalen har blitt renovert og forenklet. Det er lag til sidekart som viser deg hvor du befinner deg på nettsiden til enhver tid.

Til høyere i hver oversettelse kan du nå enkelt kopiere oversettelsen vet et tastetrykk. Du kan trykke på en knapp for å foreta endringer til den aktuelle oversettelsen eller legge til ytterligere informasjon. Det er også lagt til en knapp for sletting av oversettelse dersom du mener at den er feil.

Mangler vi oversettelsen? Legg den til da vel! Dette kan du nå enkelt gjøre ved å trykke på legg til ny oversettelse nederst til høyere i søkeresultatet.

www.dinordbok.no
Skjermdump av den nye DinOrdbok

14. april 2017

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Si hade til det gamle!

Nå er det bare å glede seg! Vi har jobbet iherdig i flere måneder for å lage en ny og optimalisert versjon av DinOrdbok. Den nye versjonen skal være mer brukervennlig, ha flere oversettelser, stimulere til økt aktivitet og bidra til at folk legger til flere oversettelser. det skal være en forenklet versjon men allikevel mer avansert. Det er bare å glede seg til relanseringen av denne nettsiden!

DinOrdbok har oversatt mange ord til mange språk, men det er på tide å si hade til nettsiden som ble designet tilbake i 2012. Det er mye som har skjedd på 5 år og vi håper denne utbedringen blir tatt godt i mot. Jeg legger ved et skjermbilde av den nåværende utgaven for å forevige den gamle versjonen.

13. april 2017

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Responsiv ordbok

I dag ble ordboken responsiv. Men hva innebærer det?

At en nettside er responsiv vil si at den tilpasser seg skjermstørrelsen. Fordelen ved dette er at nettsiden er optimalisert for den skjermen du bruker. Det bil si at dinordbok fungerer like bra når du bruker ordboken på din mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin. Du kan enkelt sjekke om en nettside er responsiv ved å gjøre vinduet i nettleseren din mindre. Gamle nettsider er som regel ikke responsive og tilpasser seg dermed ikke skjermstørrelsen.

At våre ordbøker har blitt responsive er bra for deg når du trenger hjelp til å oversette fra norsk, nynorsk eller samisk til hvilket som helst annet språk, også når du er på farten. Last inn siden på din mobiltelefon og lagre den som snarvei på Hjem-skjermen din slik at du har den lett tilgjengelig når du trenger noe oversatt fort!

Slik fungerer vår responsive ordbok med oversettelse fra Norsk Bokmål, Norsk Nynorsk og Samisk til alle verdens språk.

24. mai 2015

Posted In: Mobil, Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Norsk-Engelsk ordbok

Nye ord lagt til i norsk-engelsk og engelsk-norsk ordbok.

I tillegg til alle forslagene til nye ord som dere brukerne sender inn, jobber vi kontinuerlig med å oppdatere og utbedre ordbøkene på DinOrdbok.com. I dag har den Norsk-Engelske og den Engelsk-Norske ordboken fått mange nye ord og oversettelser. Hele 21462 ord har blitt lagt til for å være nøyaktig. Dette er en stor utbedring i tråd med vårt slagord: Flest oppslag! – Ikke glem å legge til ord i ordboken dersom den ikke har oversettelsen og du finner den et annet sted.

Norsk-Engelsk og Engelsk-Norsk ordbok med mange oppslag.

7. desember 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , ,

Leave a Comment

Uttale

Dagens utbedring har vært å legge til uttale på alle ord i ordboken på nesten alle språk. I tillegg har vi gjort det mulig å få lest opp eksempler og definisjoner. Dersom du vil høre på uttalen av for eksempel et norsk, engelsk eller spansk ord trykker du lekende lett på høyttaler ikonet ved siden av ordet i ordboken og venter på at ordet blir lest opp høyt. Men husk for all del å skru på høyttalerne dine først.

Dersom du vil høre på uttalen av et ord i ordboken trykker du på høyttaler ikonet ved siden av ordet.

3. september 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Definisjoner

I dag har nesten alle språk fått definisjoner og eksempler på bruk av ordene i ordboken. Dette er en stor utbedring og i takt med målet om å bli den beste norske ordboken på nett. DinOrdbok kan nå ses på som en enda mer komplett ordbok.

Definisjon er en setning som forklarer og avgrenser betydningsinnholdet i et ord, uttrykk eller begrep så nøyaktig som mulig. Setningen skal fungere slik at alle som leser eller hører ordet eller uttrykket skal få en sammenfallende oppfatning av hva ordet er og ikke er (betydningen).

Definisjoner av ord i ordboken er nyttig tilleggsinformasjon når man oversetter til og fra et språk.

 

25. august 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Stillings-betegnelser

I dag har jeg lagt til over 250 nye stillingsbetegnelser med oversettelse mellom engelsk og norsk. Her er et lite utvalg av ordene som ble lagt til i ordboken: regnskapssjef, rådgiver, rådgiver for parlamentarisk leder, sekretær, sekretariat, sekretariatsleder, sekretariatsnestleder, seniorrådgiver, spesialrådgiver, stabssjef, statssekretær. Finn oversettelsen av din stilling eller yrke på www.dinordbok.com

Det finnes mange yrker og stillingsbetegnelser der ute; vi har de fleste oversettelsene.

18. februar 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment